Denne svampesuppe er super nem, lækker og billig. Den koster nemlig kun 12 kr. pr. person plus lidt brød.
Suppen kan fryses til en kold og mørk aften.
Ingredienser til 5
- Ca. 500 g. svampe. Du kan bruge dem, du synes, jeg brugte en blanding af dem, man køber i løsvægt i Føtex. (21 kr)
- 1 l. bouillon (jeg bruger kylling) (1 kr.)
- Blomkål (12 kr.)
- Bacon, 1 pakke. (7,5 kr.)
- 1/4 l. fløde (jeg bruger piskefløde) (10 kr.)
- 2 bagekartofler (8 kr.)
Fremgangsmåde
Svampene renses og skæres i skiver. En tredjedel tages fra til senere brug. Det skal være dem, der er skåret flottest. Dem, som ikke tages fra til senere brug, sauteres i en gryde i lidt olie.

Derefter skæres bagekartoflerne i tern og kommes ned til de sauterede svampe med boullionen. Sæt låg på gryden, og lad den koge mens du ordner blomkålen.

Blomkålen rives af i buketter skylles grundigt. Et par buketter tages fra, og resten puttes ned i i gryden til suppen. Suppen skal nu koge i 12 minutter under låg og derefter i 5 minutter uden låg ved middelhøj varme. Imens suppen koger, skal baconnen og resten af blomkålen laves.
Det blomkål, som er lagt til siden skæres i tynde skiver som vist her:
Det blomkål, som er lagt til siden skæres i tynde skiver som vist her:

Baconnen skal steges, så den bliver meget sprød. Når den er færdig, lægges den på noget køkkenrulle, der suger fedtet.
Når suppen har kogt, blendes med en stavblender. Når det er gjort kommes fløden og de svampe, der er blevet lagt til side, tilbage i gryden. Smag til med salt og peber.

I en dyb tallerken stables blomkålsskiverne i midten, som vist her:

Suppen kommes i tallerkenen. Knus baconnen og kom den øverst. Server med brød til.
