Kamuflagekasse til din bogreol

Opbavaringskasser afslører altid, at indeholdet er en masse ting, som ikke er pæne nok til at stå fremme i reolen. Derfor har jeg lavet denne kasse, som man ikke kan se er en kasse, fordi den er blevet kamufleret.

DSC_1139 DSC_1164

Sådan gjorde jeg

Jeg havde skraldet en kasse, som der havde været vinflasker i. Måske man kan spørge sin lokale vinhandler, om han har sådan en man kan få eller købe. Ellers så kan man helt sikkert også bruge en anden slags, bare så længe at den har ca. samme højde som en bog, og så længe den kan være i ens reol.

Faktisk, så kunne min ikke være i min reol, og derfor var jeg nødt til at gøre den lidt mindre.

DSC_1039

Derefter skulle jeg bruge nogle bøger. Det er meget ofte bøger, der bliver smidt ud, når der er storskrald, så hvis du skralder, er der rig mulighed for at finde nogle. Du kan også gøre, ligesom jeg gjorde. Jeg tog nemlig ned til Kirkens Korshær, Nørre Allé 25 i Aarhus. Der havde jeg nemlig fået et tip om, at de smed de bøger ud, som de ikke mente de ville komme til at sælge. Så der tog jeg ned og aftalte med manden i møbelbutikken, at jeg måtte tage alle de bøger, jeg ville, fra papirkontaineren. Jeg gav dem dog alligevel lidt penge, da det ville føles lidt underligt at få bøger gratis fra en organisation, hvis penge går til de hjemløse.
Det var vigtigt, at bøgerne var højere end kassen, hvilket for mit vedkommende var 19 cm., og at de heller ikke var meget højere. Mine var mellem 19 og 22 cm. Jeg synes, at det var fint, at der var lidt forskel i højden, da det så ville se mere naturligt ud i min bogreol.
DSC_1043
Derefter begyndte jeg at skære ryggen af bøgerne. Fordi en bogryg er ret tynd, tror jeg hurtigt, at jeg ville komme til at bøje den, når jeg hiver kassen ud af reolen, så derfor skar jeg lidt af bogbladende med. Jeg skar ca. ½ cm. fra ryggen og hele vejen igennem bogen.
DSC_1052
Ryggene fra bøgerne kom til at se sådan ud:
DSC_1059
Nogle af bøgerne var lidt for høje, så dem kortede jeg af ved bunden:
DSC_1085
Jeg linede bøgerne op, så jeg kunne se, hvordan de ville komme til at se ud sammen.
DSC_1072
Derefter limede jeg dem på. Jeg brugt noget lim fra byggemarkedet, som havde lidt samme konsistens som Pollyfilla. Det var en monteringslim. Først prøvede jeg med en limpistol, men det gik slet ikke, det gik bare af med det samme. Men denne lim holdte dem fast. Jeg lagde noget tungt ovenpå, for at det ujævne ved bøgerne blev presset lidt ned mod limen og kassen.
DSC_1092
Efter limen havde tørret i en nats tid, var kassen færdig.
DSC_1115
DSC_1190
DSC_1164
Posted in: DIY