Double rainbow: Kakao ved Godsbanen

Er du til kakao? Luksussen som er lavet på stødte kakaobønner og vaniljestænger, og som har stået og kogt i flere timer? Lyder lækkert ikke? Og dyrt? Men det er det ikke, for hos Double rainbow kan du få en lille kop kakao for 20 kr. og sidde og nyde den i den rustikke café.

 

Inspiration

Midt i Godsbanens mange projekter ligger caféen. Omgivelserne i Godsbanen har været en stor inspiration for Lui Rosenkrantz og Velentin Bladt, som har startet kakaobaren. De har nemlig taget Godsbanens byrum ind og gjort det til en del af deres eget interiør, fået bygget alting i træ, hvilket er i tråd med mange af de projekter man finder udenfor. Samtidig har de også hentet inspiration fra steder som dele af Berlin og Christiania, hvor man ikke hyrer håndværkere, men bygger selv. Som Valentin Bladt siger: “Vi vil hellere være mini-Berlin end mega-Herning”.

Fra lager til café

Med de hjemmebyggede løsninger, som de to har arbejdet med i mange måneder (sammen med Institut for ( X )), kan man se, at stedet har fået mere kærlighed end kold højglans. Stedet er blevet bygget om fra en lagerhal, og hele området har tidligere været et totalt wasteland, i årene efter området holdte op med at fungere som godsknudepunk i 2000. Historien om områdets tidligere wastelandstatus manifesterer sig i caféen med en pejs: Der er nemlig ikke fjernvarme her.

 

Aftenarrangementer

På et skilt uden for caféen står gadebetegnelsen “Samværsgade”. Det betegner meget godt, hvad der sker nogle aftener på kakaobaren. Der arrangeres fra tid til anden små koncerter med musik fra Jazz til elektronisk, hvor der er god mulighed for samvær. De forskellige arrangementer kan du læse mere om på deres facebookside.