Thai inspireret kyllingesuppe til 10 kr.

Vinteren banker på døren, og det betyder kulde, men også suppe. Derfor har jeg lavet denne billige opskrift på kyllingesuppe. Den koster kun 10 kr. pr. skålfuld! Man er nødt til at lave en stor portion, når man laver den, så man skal sørge for at der er plads i fryseren. Opskriften passer til ca. 14 skåle.

 

Ingredienser

 

  • En hel kylling (min var 1400 g.)
  • 3 peberfrugter
  • 4 spsk Sriracha Stærk Chili Sauce fra Flying Goose Brand
  • 2 hønsebouillonterninger
  • Saft fra ½ citron
  • Saft fra 3 limefrugter
  • 2 store fed hvidløg
  • 3 forårsløg
  • 100 g. spiskål
  • 4 dåser kokosmælk (400 ml. hver)

Fremgangsmåde

2 l. vand bringes i kog i en stor gryde sammen med kokosmælken og bouillonen. Når det koger kommes kyllingen i. Lad det koge under låg i 45 min.
Efter de 45 min. tages kyllingen op og kødet skilles fra benene med gafler. Smid benene ud og kom kyllingestykkerne tilbage i gryden.
Lad kyllingen koge videre mens du tilbereder resten.
Peberfrugterne skæres i tynde stænger, lime og citronsaft presses, hvidløgene presses, spiskålsbladene skæres i firkanter og forårsløgenes hvide del skæres (gem den grønne top til senere). Alt dette kommes i gryden, og koger videre i 20 min. Kom også chilisaucen i nu.
Mens suppen koger færdig, kan du skære en grønne top af forårsløgene. Den grønne top kan nemlig bruges som en slags frisk topping på suppen. Smag suppen til med salt og peber.

 

Server suppen portionsanrettet med varmt brød til.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.